Ciwan Haco Klipleri konser ve canlı performans kayıtları


Ciwan Haco, 1957 yılında Suriyenin Kamışlo kentinde doğdu. Lise öğreniminden sonra Almanyanın Bochum Üniversitesinde 3 yıl öğrenim gördü.
1980’li yıllarda korsan kasetleri kaçak yollardan Türkiye, İran, Irak ve Suriye’ye girdiğinde yani müzik serüveni başladığı zaman Ciwan Haco üniversitede müzik eğitimi görüyordu. Kendine has bir tarzı olan sanatçı; Kürt müziğinde o zamana kadar alışık olmayan bir “ses” olarak girdi. Pop, rock ve etno-caz türünü, Kürt müziğine kazandırırken, geniş bir çoğrafyada, bir çok ülkede büyük bir hayran kitlesini yaratıyordu. Arkasından gelecek bir çok müzisyene “örnek” oluyor ve Avrupa’nın önemli caz kulüplerinde sahneye çıkıyordu.


Ciwan Haco Felek Dostum

Şeyh Sait isyanından sonra, Midyat’tan Suriye’ye göç etmek zorunda kalan ailesi Şeyh Sait isyanının bastırılmasına destek verilmesine karşın sağlanacak birtakım imtiyazları red eder. Bunun sonucunda Suriye’ye göç etmek zorunda kalan aileye Suriye hükümeti tarafından toprak verilir. Ataları geniş aşiretiyle Kamışloya yerleşir, ancak burada da siyasi karmaşa ve Kürtlüğü başına bela olur, topraklar ailenin elinden alınır ve aile tekrar göçe zorlanca dünyanın dört bir yanına dağılır.


Ciwan Haco – Zırave

Ciwan Haco – GulGulamın

Ciwan Haco – Diyarbekir (zîne)

Avrupalı müzik gruplarıyla çalışmalar da yapan Ciwan Haco’nun Türkiye’de, ‘Sî û sê Gule’,’Durî’,”Bilura mîn’,’Gula sor’,’Leyla’ isimleri albümleri çıktı. Ayrıca sanatçının Avrupada da ‘Peşmerge’, ‘Serhildan’, ‘Diyarbekîr’, ‘Girtîyên Azadîyê’ isimli albümleri yayınlandı.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m2fK2SbUJ8I[/youtube]
ciwan haco – nexta naze
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=H4YmLSAmp_0[/youtube]
Ayle Ayle
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bKamrcXRKUQ[/youtube]
Civan HaCo Beriwane

3 Yorumlar

  1. CIWAN SANA HAYRANIM ŞARKILARIN O KADAR GÜZEL Kİ VE TABİKİ SENDE ÖYLE KONSERİNE GELMEYİ ÇOK İSTİYORUM SENİ EKRANLARDAN DEĞİLDE YAKIN GÖRMEK EMİNİMKİ DAHA GÜZELDİR ŞARKILARIN TÜM GÜZELLİĞİ MÜCADELEYİ KARDEŞLİĞİ SEVGİYİ ANLATIYOR UMARIM BAŞARILARIN KAT KAT ARTAR ÖZEL HAYATINI ÇOK MERAK EDİYORUM AİLECE SANA HAYRANIZ

  2. destana egideki albümünü tek parça halinde sunarsanız süper olur şimdiden saolun

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz