Müzikle Muhalefet Bandista ve Şarkıları: Biz İşçiler Rızkımız İçin Nice Cefalar İçindeyiz!

İlk performanslarını 2008 yılında Rock-A(lternatif) festivalinde gerçekleştiren grup, eylemin gücüne ve öğreticiliğine olan inancıyla muhalefetin farklı biçimler ve seslerle farklı alanda sürdürülebileceğini konusundaki düşünceleriyle yolla çıktı.

Müzikle muhalefet yapan  Bandista, politik mesaj verme kaygısıyla kıvranıp kasılan gruplardan farklı olarak doğal ve rahat tavırlarıyla beğeni topluyor. Müziği amaçları için kullandıkları bir araç olarak gördüğünü belirten grup, çeşitli eylem ve direnişe destek vererek siyasi içerikli şarkılar, türküler ve marşlar okuyor.

Bandista Şarkıları

Sonraki şarkıya geçmek için >| şarkı seçmek için [>] işaretine basınız.

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/xciydd_bandista-benim-annem-cumartesi_music[/dailymotion]
Bandista, albümlerini ücretsiz olarak indirilmesine izin vermesiyle de dikkat çekiyor.

Bandista’dan çıkan ses ne bizden menkul ne de bizimle mevcuttur.. Sözün, gırtlağın, müziğin, bazen bizzat bedenlerimizin olduğu her direniş anı, mekânı, alanı bu sesin yeniden yeniden çıkmasına imkân verir. Hep savunageldiğimiz gibi bu, isimlerin ve kişilerin çok ötesinde, müşterek bir tarih, bugün ve geleceğin çizgisel olmayan bir biçimde iç içe geçtiği, neye özlem duyup neyi yaratmaya çalışıyorsak bizzat onu yaşamamız ya da istememiz gereken bir vahdettir. Devrimciliğimiz, devrim yapmak arzusundan değil bizzat devrim olma pratiğinden müteşekkildir.

Daima gözettiğimiz gibi hakikate hakikat muamelesi yaparak söylememiz gerekirse Bandista’nın muhalefet-mukavemet âleminde gördüğü talepkâr karşılık, tam da âlemimizin kendi hikâyesini dinlemeye değil anlatmaya ne kadar ihtiyacı olduğunu bizce somutça ortaya koymuştur. Tüm eylemlerimizi oluşması olasılığı her zaman mevcut bir tüketim, yıldızlaştırma, mübalağa ve metalaştırma temayülü tehdidini akılda tutarak gerçekleştirdik. Bunun yanında yaşadığımız muhtelif ve münferit tecrübeler özellikle emeğe hakkını vermeye dair, temel olması elzem, ilkemizin bazen âlemimiz içinde bile ne kadar görmezden gelindiğini ve yine âlem olarak araç ve amacı nasıl da birbirinden tamamen bağımsız ve bir tür hiyerarşi içinde ele almaktan mustarip olduğumuzu gösterdi. Ek olarak samimiyetimiz ya da niyetimizden bağımsız olarak kimi eylemlerimizde kitle kalabalığı, önem ya da bağlam hiyerarşisinin asıl söz ve tekabüliyetin önüne geçtiği ya da gerisinde kaldığını gördük. Bu noktada altını çizmek istediğimiz, gerçekleştirdiğimiz herhangi hamlenin asıl iddialarımızın tecessümü olduğu kabulüyle, bu hamlelere dair özen, ayrıntılara dikkat ve eleştiriye açıklığın başlangıç noktamız olmasıdır. Suret değil asıl, temsil değil hakikat..

Ve yine tüm bu süreç içinde bizim ellerimizden oluşan hatalar da olmuştur. Hiçbirini bir tür liberalizm ya da yaptık olduculuk içinden savunmayacağız. Her türlü eleştiriye ve katkıya açık olduğumuzu her fırsatta belirttik. Ancak bizi, bizim asla kendimizi konumlandırmadığımız bir yeni olma iddiası ya da redd-i miras içinden tarif ve tenkit etmeye de geçit vermeyeceğiz. Tarihe borçlu olduğumuz ve tarihi borçlandırmak istediğimizi mütamadiyen dile ve eyleme getirdik. Ve yine bununla beraber özgürlükçü, anti-kapitalist, feminist, anti-militarist, ekolojist, enternasyonalist, anti-hiyerarşik ve emek eksenli bir mücadele hattı içinden konuşmak ve üretmekten de beis duymuyoruz.

Anamızın amele sınıfı olduğunu unutmadan, özgürlüğün elimizde olduğumuzu bilerek, katillerden hesap sormak için, geleceğimizin kapitalizmde olmadığı inancıyla, biz bu koca bandoda sadece bir ses, hep birlikte haykırıyoruz “Kazanacağız! DAİMA, DAİMA, DAİMA”

Sokaktaydık ve sokaktayız. ‘Onlar’ın yazdığı tarihi ta kökünden silerek bir başka âlemi kurmaya dair mücadelemiz, eylemlerimiz başka sesler, bedenler, biçimler içinde sürecektir.

Her yerdeyiz!
Her yeriz!

Tayfa Bandista

Bandista ve Daima! albümü: “Tenimde terin, gözümde ferin, bekler beni kardeşlerim”

Bandista Şarkıları
Bandista Pasanın Başucu Şarkıları – Benim annem cumartesi
Bandista Pasanın Basucu Şarkıları – Yan babilon
Bandista Pasanın Basucu Şarkıları – Pardon afedersiniz mr
Bandista De te Fabula Narratur – Haydi barikata
Bandista De te Fabula Narratur – Her seyin sarkisi
Bandista De te Fabula Narratur – Hicbir seyin sarkisi
Bandista De te Fabula Narratur – Ozgurluge manus
Bandista De te Fabula Narratur – Kara cocuk raksi
Bandista De te Fabula Narratur – Maya
Bandista De te Fabula Narratur – İlle de rumba
Bandista De te Fabula Narratur – Aim
Bandista De te Fabula Narratur – Kara cocuk intro
Bandista Şu anda şimdi – Kızıl flama

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz