Karacaoğlan’dan Özdemir Asaf’a, Kaan Tangöze “Gölge Etme” albümü

Rock müziğinin başarılı temsilcilerin Duman grubunun solisti ve birçok bilinen parçalarının bestecisi olarak tanınan Kaan Tangöze ilk solo akustik albümünü “Gölge Etme” adını taşıyor.

2015 yılında İstanbul’da Deneyevi Stüdyoları’nda kaydedilen ve yurt dışında masteringi tamamlanan albümde 12 şarkı bulunuyor. Albümdeki tüm eserlerde tek vokalin yanı sıra sadece kendisinin çaldığı akustik gitar ve mızıka performansı eşlik ediyor.


Sonraki şarkıya geçmek için >| şarkı seçmek için [>] işaretine basınız.
Albümde “Bekle Dedi Gitti’ şarkısının nakaratında Özdemir Asaf”ın ‘Çizik’ şiirine yer veren Kaan Tangöze, yine Özdemir Asaf’ın ‘O Yolda’ , ‘Kalmak Türküsü’ ; Aşık Mahzuni Şerif’in ‘Tersname’ ve Karacaoğlan’ın ‘Bir Kız Bana Emmi Dedi Neyleyim’ şiirlerini besteleyip düzenleyerek yer verdiği albümdeki diğer tüm eserlerin söz-beste ve düzenlemeleri sanatçıya ait. Ayrıca Müzisyen, Gezi eylemlerinin yıldönümü sebebiyle paylaştığı “Taksim Meydanı” isimli parça da bu albümde yer alıyor. 

Albüm İçeriği: 1. Gölge Etme, 2. Bekle Dedi Gitti, 3. Bir Kız Bana Emmi Dedi, 4. Şanlı Millet, 5. Taksim Meydanı, 6. Bir Rüya Gördüm, 7. Amerikan Kovboyları, 8. O Yolda, 9. Kalmak Türküsü, 10. Tersname, 11. Allı Turnam, 12. Kıyamet

“Senin yandaşların varsa benim de yoldaşlarım var”

Taksim Meydanı

Yunus Emre Caddesi’nde bir sanayi sokağında
Gözü dönmüş kahpe döller pusu kurmuş karanlığa
Katli vacip görülmüş sebep özgür olmasında
Alev almış bir ateş bu şimdi Taksim Meydanı’nda yanar

Ankara’nın göbeğinde Kızılay Meydanı’nda
Ateş açmış bir polis var genci vurmuş kafasından
Katle ferman verilmiş yüksek yüksek koltuklardan
Alev almış bir ateş bu şimdi Taksim Meydanı’nda yanar

Mithatpaşa Caddesi’nde Gaziler Sokağı’nda
Yola çıkmış bir çocuk var ekmek alma çabasında
Katli vacip görülmüş sebep orda olmasında
Korkma sönmez bir ateş bu şimdi taksim meydanında yanar.

Kaan Tangöze, 5 Eylül 1973’te İstanbul’da doğdu. Şişli Terakki Lisesi, Bilkent Üniversitesi Otel Yönetimi ve Turizm Bölümü’nü bitirmiştir. ABD’de Seattle Üniversitesi’nde ekonomi üzerine yüksek lisans yapmıştır. Alternatif rock müziği yapan Duman grubunun solisti ve gitaristi.  Tam adı Rıza Kaan Tangöze’dir.
ABD’de eğitimini sürdürürken Yakup Trana ile beraber müzik çalışmalarına da devam etti. Seattle’da yazdığı ‘LaLaLa’ isimli bir parçası ABD’de yayınlanan iki toplama albümde yer aldı.

1999 yılında, Batuhan Mutlugil ve Ari Barokas’la Duman’ı kurmuştur. Duman kurulmadan önce Ari Barokas ile birlikte Mad Madame isimli grunge/cover yapan bir grupları vardı.Ocak 2006’da, Duman grubundan Batuhan Mutlugil ve Yakup Trana’yla beraber, Karanlıkta ve Tam Olsun adlı iki parçanın yer aldığı Karanlıkta isimli bir solo çalışma yaptı. Yeşim Salkım’ın Beyhude isimli parçasında vokal yaptı. Vokalistliğini yaptığı Duman grubunun şimdiye kadar 6 stüdyo albümü, 2 konser albümü ve 1 konser DVD’si vardır.

Diskografi

Stüdyo Albümleri
Eski Köprünün Altında (1999)
Belki Alışman Lazım (2002)
Seni Kendime Sakladım (2005)
Duman I (2009)
Duman II (2009)
Darmaduman (2013)
Gölge Etme (2015)
Konser Albümleri
Konser (2003)
Bu Akşam (2004)
Rock’n Coke Konseri (2008)
Canlı (2011)
Tek Çalışmaları
Yakup & Kaan & Batuhan – Karanlıkta
(2006)

Kaan Tangöze – Gölge Etme (2015)

En iyiler & Toplama albümler
En Güzel Günüm Gecem 1999-2006 (2007)
Düet albümler
İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek (albüm) (2005) – Doublemoon
Yakup & Kaan & Batuhan – Karanlıkta (2006) – EMI
Sınav Soundtrack (2006) – Sony BMG
Bulutsuzluk Özlemi 20 Yaşında (2007) – DMC
İstanbul Sensin (2010) – Sony BMG
Orhan Gencebay ile Bir Ömür (2012) – Poll Production

Klipler
Köprüaltı (1999) – Eski Köprünün Altında
Hayatı Yaşa (1999) – Eski Köprünün Altında
Bebek (2000) – Eski Köprünün Altında
Her Şeyi Yak (2002) – Belki Alışman Lazım
Oje (2002) – Belki Alışman Lazım
Bu Akşam (2003) – Belki Alışman Lazım
Çile Bülbülüm [Konser] (2003) – Konser
Olmadı Yar [Konser] (2003) – Konser
Belki Alışman Lazım (2003) – Belki Alışman Lazım
Seni Kendime Sakladım (2005) – Seni Kendime Sakladım
Aman Aman (2006) – Seni Kendime Sakladım
Karanlıkta (2006) – Yakup & Kaan & Batuhan – Karanlıkta
En Güzel Günüm Gecem (2006) – Seni Kendime Sakladım
Dibine Kadar (2009) – Duman I
Senden Daha Güzel (2009) – Duman II
Elleri Ellerime (2010) – Duman II
Sor Bana Pişman Mıyım (2011) – Duman I
Helal Olsun (2011) – Canlı
İyi De Bana Ne (Akustik) (2012) – Canlı
Yürek (2013)
Melankoli (2014)
Öyle Dertli (2015)

Yorum yapın

Önceki yazıyı okuyun:
Dostoyevski: İçimde durmadan kabaran, dinmek bilmeden sızlayan bir şey vardı
Kapat