Sinan Cem Eroğlu ve “Ocak” adlı enstrümantal albümü

Müzisyen, Besteci, Aranjör, Enstrümanist Sinan Cem Eroğlu, 1986 yılında Ankara’da doğdu. 1997 yılında İ.T.Ü. Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölümü’ne Ortaokuldan girmeye hak kazandı. 2009 yılında Türk Müziği Konservatuarı’nı ve İstanbul Teknik Üniversitesi’ni birincilikle bitirdi.

2011 yılında ise İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü  Yüksek Lisans Programını tamamladı. Yurt içi ve yurt dışında sayısız konserlere, albümlere, sinema filmlerine, dizi filmlere ve televizyon programlarına dilsiz kaval, klasik gitar, perdesiz gitar, kopuz, altıtelli bağlama ve vokal ile katıldı. Çeşitli albümlere düzenlemeleri ve müzik yönetmenlikleri ile katkıda bulundu.


Sonraki şarkıya geçmek için >| şarkı seçmek için [>] işaretine basınız.

“Karawane” projesi dahilinde 2010 Avrupa Kültür Başkentleri İstanbul, Ruhr ve Pécs’te konserler verdi. İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ve İsveç Musik Gavléborg’un İstanbul ve İsveç’te ortak düzenlediği “Halk Müziği Pedagojisi” atölye çalışmasında eğitmen olarak görev yaptı. Hollanda’da bulunan Codarts World Music Academy’de dersler verdi.
Erkan Oğur ile birlikte BBC Radio 3 “World Routes”, Mezzo TV “Jazz Mix Festival in Istanbul” ve 18. İzmir Avrupa Jazz Festivali’nde çaldı. 2011 yılında gitarist Tolgahan Çoğulu ile birlikte dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyan Mikrotonal Gitar İkilisi’ni (Perdesiz Gitar & Ayarlanabilir Mikrotonal Gitar) kurdu ve II. Uluslararası Saraybosna Gitar Festivalinde konser verdi.
Türkiye’nin önemli gitaristlerinden olan Akın Eldes ile yaptığı “Hane-i Akustik” isimli albümü 2011 Aralık ayında çıktı.
2012 Ocak ayında ise Anadolu halk müziğinin mikrotonal sesleri ve melodileri ile caz müziğinin armoni yapısını birlikte kullandığı ilk solo albümü “Tesadüf” yayınlandı.
2012 Nisan ayında Ahenk Müzik tarafından yayınlanan “Secret of Istanbul” karma albümünde Ara Dinkjian bestesi “Picture / Ağladıkça” isimli eseri düzenleyip yorumladı.
Çalışmalarını müzisyen, kayıt prodüktörü ve müzik yönetmeni olarak sürdürmekle birlikte, sahne çalışmalarına Sinan Cem Eroğlu 5tet, Erkan Oğur, Akın Eldes, Doğan Canku, Tolgahan Çoğulu ve Yinon Muallem ile devam etmektedir. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müzik Teorisi Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Albümleri
Tesadüf (2011) [2]
Akın Eldes & Sinan Cem Eroğlu – Hane-i Akustik (2011)
Ocak (2014)

Diskografi
İsmail Hakkı Demircioğu – Nasibolsa (2004) – Kaval İcrası
Muharrem Temiz – Firkat (2004) – Kaval İcrası
Dertli Divani – Hasbihal (2004) – Kaval İcrası
Gültekinler 2005 – El Emeği Göz Nuru Kaval İcrası
İsmail Özden – Darü Zaman (2005) – Kaval İcrası
Gülçiçek – İz (2005) – Kaval İcrası
Grup Yorum – Yıldızlar Kuşandık (2006) – Kaval İcrası
Grup 4 Yüz – 4 Yüz (2007) – Kaval İcrası
Cevahir Karaca – Leyli Leyli (2007) – Kaval İcrası
Taner Özdemir – Gözün Aydın (2007) – Kaval İcrası
Dj Kambo – C in the Rainbow (2008) – Kaval İcrası
120 – Orijinal Film Müzikleri (2008) – Kaval, Kopuz, Perdesiz Gitar İcrası
Muharrem Temiz – Kisb-i Kar (2008) – Kaval İcrası
Bahar Alkaya & Aysun Eldeniz – Dostu Bulunca (2008) – Kaval İcrası
Haydar Demir – Gönlümce (2008) – Kaval İcrası
Ezel Ünal – Sensiz Nisan (2008) – Kaval İcrası
Cenk Yüksel – Vura Vura (2009) – Kaval İcrası
Ulaş Özdemir & Erdem Doğan (2009) – Benim ve Roz’un Sonbaharı – Kaval İcrası
Makbule Oral – Car Günü – Kaval İcrası
Beyhan Aksoy – Beyhan AKSOY – İsli Çıralar (2009) – Müzik Yönetmenliği, Kaval, Kopuz, Klasik Gitar, Perdesiz Gitar İcrası
Yankı Bağlama Topluluğu – Sesin Rengi (2010) – Kaval İcrası
İlkay Sipahi – Aşkın İlk Hali (2010) – Kaval İcrası
Şervan Barîhas – Bavoke Simao (2010) – Kaval İcrası
Eylem Eğin – Sen/Siz (2010) – Kaval İcrası
Selda Özata – Mihricanmı Değdi Gülünmü Soldu (2011) – Müzik Yönetmenliği, Tonmaister, Kaval, Kopuz, Klasik Gitar, Perdesiz Gitar İcrası
Yinon Muallem – Nefes/Breath (2011) – Kaval, Kopuz, Gitar, Perdesiz Gitar İcrası
Nida Ateş – Yare Sebep (2011) – Müzik Yönetmenliği, Tonmaister, Kaval, Kopuz, Klasik Gitar, Perdesiz Gitar İcrası
Erdal Küçükkaya – Rüzgara Yazıldı (2011) – Kaval İcrası

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir