Klasik ile Modern, Doğu ile Batı Arasında Bir Köprü: Köprüler sadece karşılıklı kıyıları birleştirmez. Yüreklerden yüreklere, dillerden dillere, bir coğrafyadan diğerine uzanan, İnsanlar arasına girmiş yapay sınırları, ayrımları müziğiyle kaldırıyor.
Birbirinden güzel dillerin ve kültürlerin çatısı olagelmiş Anadolu’da yaşayan halkların yıllarca dilden dile söylenerek bugüne ulaşmış ezgilerini, klasik batı müziğinin yaylı enstrümanlarıyla yeniden ve alışılagelmişin dışında bir müzikal formla yorumlamaya çalışan ve müzikal yolculuğuna 2008 yılında Ahmet Tirgil’in girişimleriyle başlamış olan ANADOLU QUARTET de, müziğiyle bir köprü olmayı ifade ediyor.
Ötekileştirilmenin her türlüsüne karşı duruşun bir gereği olarak, Anadolu coğrafyasının tüm dillerini, ezgilerini kendisinin bilerek, yorumlamayı esas alan Anadolu Quartet, oda müziği topluluklarının, genelde yüksek kültür seviyesi ile bağdaştırılan, halk müziklerinden net çizgilerle ayrılmış, sadece klasik batı müziği türlerini seslendirmek üzere oluşturulan bir topluluk olduğuna dair olan inancı yıkmayı da bir hedef olarak benimsiyor. Elinizdeki albüm, klasik ile modern, doğu ile batı, farklı diller, farklı ezgiler ve coğrafyalar arasında kurulan bir köprü.
Anadolu Quartet & Sakina
“The Bridge / Köprü Albüm” İçeriği:
1- Çene
Söz – Müzik : Metin Kahraman
2- Lo Şivano
Traditional / Ahmet Tirgil
3- Desmal
Traditional / S. Aslamazyan
4- Sto Pa Ke Sto Xanaleo
Traditional / Ahmet Tirgil
5-Herediya
Traditional / Ahmet Tirgil
6- Sarı Gyalin
Traditional / Ahmet Tirgil
7- Dersim Dört Dağ İçinde
Traditional / Utku Barış Andaç
8- Leyle Xane
Traditional / Utku Barış Andaç
9- Mer Dan (Mur Tan İdev)
Traditional / Ahmet Tirgil
10- Karadeniz Potpori
a) Dağlar Gibi Dalgaları b) Kiremite Su Düştü c) Oy Çalamadum Gitti