Tililili projesi için seçilerek seslendirilmiş 19 Hrant Dink yazısını online dinleyin

İstanbul’da yayınlanan haftalık Agos gazetesinin kurucusu ve yayın yönetmeni Ermeni gazeteci Hrant Dink, gazetenin Şişli Halaskârgazi Caddesi’ndeki merkezi önünde, saat 15.00 sularında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Hrant Dink, Türkiye’de 1909 yılından bu yana, öldürülen 62. gazeteci oldu.

Yayın yönetmeni olduğu Agos çevresinde bir araya gelerek üretime yönelik çalışmalarda bulunmayı amaçlayan Türkiyeli gençlerin oluşturduğu “Hadig”in ürettiği bu proje Hrant Dink’i daha yakından tanımak isteyenler için iyi bir fırsat tanıyor.
Adını Hrant Dink’in bir yazısındaki bu sözlerden alan “Tililili” projesi, 19 Dink yazısının seslendirilmesinden oluşan bir ses enstalasyonundan oluşuyor. Ayrıca, Hrant Dink’in “Osmanlı Ermenileri Konferansı”nda bir soruyu yanıtlarken anlattığı, sonradan “Su Çatlağını Buldu” başlığını alan “öykü”yü de kendi sesinden dinleyebilirsiniz.
Tililili projesi için bir açıklama yapan eşi Rakel Dink “Biz iki nedenle ’tililili’yi çekeriz Biri sevincimizde, diğeri ağıtımızda.”

4 Yorumlar

  1. Harika bir paylasim olmus elinize saglik…Unutmadik……….
    Armanus sagol canim beni bu siteyle sen tanistirdin…

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz