Tanıkları ve belgeleriyle bir isyanın belgeseli; Dersim ’38’

Dersim isyanı üzerine şimdiye kadar çok kez konuşuldu, yazıldı, kitaplar yayımlandı ancak yönetmenliğini Çayan Demirel’in yaptığı ‘Dersim 38 Belgeseli; Dersim katliamını yaşamış tanıkların koşuyor. 

 2006 yılında yapımı gerçekleştirelen belgeselin danışmanlığı Ali Naki GÜNDOĞDU kurgusu  Ali Haydar GÜLER, müziği ise Metin Kemal KAHRAMAN’a ait.  “38” adlı Dersim isyanını belgeselini aşağıdan izleyebilirsiniz.


BİLGİLER:

Yönetmen: Çayan Demirel
Danışman: Ali Naki Gündoğdu
Kurgu: Ali Haydar Güler
Müzik: Metin Kemal Kahraman
Yapım Tarihi: 2006
Süre: 68 dakika

4 Yorumlar

  1. ne yani atatürkün seyit rızanın idam kararından haberi yokmuydu demek isteniyor burda , ha o yuzden dersimliler sürekli oyunu chpye mi verıyor o yuzden koyu chpliler kemalistler yani !

  2. siteniz muhteşemm tekrar tekrar tebrik ediyorum,emeğinize sağlık. ama daha fazla belgesel olsa iyi olmazmı? ayrıca dersim 38 belgeseli bir türlü açılmıyor,izleyemiyorum:(

  3. maalesef ki dersimlilerden en koyu CHPliside çıkıyor en koyu özgürlük hizmetçileri olanda çıkıyor. CHP taraftarı olması uzun zamandır bütün Kürtlere uygulanan asimilasyon inkar politikasının meyveleridir. Güney KRDSTN da korucu Kuzeyde çaş yani hep böyle. aydınlanma zamanı demiyorum çünkü çoktan geçtii hızzlı olmalıyızzz. ve yürekten selam olsun sana Cafran…

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz