Sivas Davası kitap oldu

 
2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak’ta katledilen Gülsüm Karababa’nın ağabeyi Hüseyin Karababa, “Türkiye’nin gizli gündemi” adıyla Sivas Davası’nı kitaplaştırdı.
Türkiye’de yargılamanın bitmesinin ardından, diğer aileleriyle birlikte Sivas Davası’nı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götüren Hüseyin Karababa, hem Sivas Davası’nın Türkiye’deki sürecini, hem AİHM’e götürülmesini, tanık ifadeleriyle anlattığı kitapla, “hafızaları diri tutmayı” da amaçlıyor.

İlkim Basım Yayın ve Dağıtım tarafından basılan 304 sayfalık kitabı, “Pir Sultan Abdal’ın inancı, bilinci ve direnci ile 33 cana armağan eden” Karababa, “2 Temmuz 1993’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan Ozanlar Heykeli’nin açılışına katılmak ve Pir Sultan Abdal’ı anmak üzere Sivas’a giden 33 can yakılarak katledildi, ancak geride kalanlar için bu yangın 15 yıldır devam ediyor” diyor. Katliamın yapıldığı otelin “utanç müzesi”ne dönüştürülmesi talepleri için resmi kurumlarca bulunan bahanelerin yangına benzin taşıdığını ve yangını büyüttüğünü belirten Karababa kitapta geçmişten günümüze yaşanan Alevi katliamları ve katliamlarda yitirilen aydın yüzlere, döneme ait belgelere ve tanıkların ifadelerine de yer veriyor.
Katliamda kaybedilen canlar arasında yer alan Hollandalı Carina Cuanna için Hollanda Büyükelçiliği ile yazışmalara ve görüşmelere de yer veren ve vatandaşlarına sahip çıkmadıkları için eleştiren Karababa’nın kitabı, katliamın 14’üncü yılında yapılan anma toplantılarından fotoğraflarla sona eriyor.

 

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz