Anadolu Ateşi – Sultans Of The Dance gösteri müzikleri, performans kayıtları

Anadolu Ateşi
Anadolu Ateşi, kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan ve ülkenin her yöresinden derlenmiş yüzlerce halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran, Mustafa Erdoğan’ın yönetmenliğindeki bir dans topluluğudur. “Anadolu’nun sevgi, kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini, tüm dünyaya tanıtmayı hedefleyen” grubun gösteri müziklerini aşağıdan dinleyebilirsiniz.

Sonraki şarkıya geçmek için >| şarkı seçmek için [>] işaretine basınız.

Bugüne kadar yapılan yurtdışı turneleri ve tanıtım çalışmalarıyla dünyanın sayılı dans toplulukları arasında gösterilen Anadolu Ateşi (eski adı Sultans of the Dance), çalışmalarına 1999 yılında başladı.  3 Mayıs 2001’den bu yana yurtiçi ve yurtdışında 6 milyonu aşan izleyiciye ulaştı.  Aralarında İsrail, Çin, Japonya, Lübnan, Katar, Almanya, Hollanda, İsviçre, Belçika, Azerbaycan, Bulgaristan, Lübnan, Ürdün, Mısır, Romanya, ve Kıbrıs’ın da bulunduğu birçok ülkede sahne aldı.

Karadeniz oyunuyla dünyanın en hızlı dans eden grubu olarak Guiness Rekorlar Kitabına girdi.

Mustafa ERDOĞAN-Genel Sanat Yönetmeni

1965 yılında Hakkari’de doğan Erdoğan, Hacettepe Üniversitesi’nde felsefe, Gazi Üniversitesi’nde kamu yönetimi eğitimi almıştır..
Mustafa Erdoğan Üniversite yıllarında ve öncesinde halk danslarıyla yakından ilgilenmiş ve çalıştığı topluluklarla birlikte yurtiçi-yurtdışında gerçekleştirilen festival ve yarışmalarda birçok ödül almıştır.

Çalışmaları: 1985 Gazi Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu’nu kurarak, Edirne, Kırklareli, Artvin, Van, Bitlis, Hakkari, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Muğla, Aydın yöre dansları üzerine gruplar hazırlamış ve yarışmalara katılmıştır.

1997 yılında Bilkent Üniversitesi’ndeki halk oyunları üzerine yaptığı çalışmalar “Sultans of the Dance”’in ilk adımları olmuştur.

1997-2000 Anadolu halk dansları adımları üzerine, derleme ve koreografik çalışmalar yapmış ve konuyla ilgili araştırmaları çeşitli yayın organlarında yer almıştır.

Aynı dönem koreograf olarak İstanbul-Gül Düşündürü Tiyatrosu ve Beşiktaş Kültür Merkezi’nde görev almıştır.
Halk oyunlarına olan ilgisi giderek artınca, özel kuruluşların ancak kurumsallaşma ile yaşayabileceğine inanan Mustafa Erdoğan bunları bir merkezden yönlendirmek ve en iyi eğitimi verebilmek için 1999 yılında Türkiye’nin ilk özel ve büyük dans topluluğu olan SULTAN’S OF THE DANCE’ı kurmuştur.
Gazetecilik çalışmaları
Çağdaş Gazeteciler Derneği-Genel Sekreter Yardımcısı, Demokrasi Gazetesi-Ankara Temsilcisi, Söz Dergisi-Ankara Temsilcisi, Turkish Daily News Gazetesi-Siyasi parti muhabirliği, serbest gezi yazarlığı.

Taner DEMİRALP-Müzik

1968 yılında İstanbul’da doğan Demiralp, 1992 yılında M.Ü. Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü’nü bitirmiştir.1994 yılında yüksek lisansını tamamlayan Demiralp, söz yazarı, besteci ve aranjör olarak çalışmalarını halen sürdürmektedir.

Alper AKSOY-Yardımcı Koreograf

1967 yılında Aydın’da doğan Aksoy, 1990’da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirmiştir. Çocukluğundan itibaren halk danslarının içinde olmuştur. Dansçı ve dans öğretici olarak çeşitli gruplarla yurtiçi ve yurtdışında birçok festival ve yarışmaya katılan Aksoy, önemli dereceler almış ve resmi yarışmalarda çok sayıda Türkiye birinciliği kazanmıştır. 30’u aşkın ülkede Türkiye’yi başarı ile temsil etmiştir. Çocuk gruplarından üniversite ve derneklere kadar değişik kesimlerle yaptığı çalışmalarda, farklı koreografi tarzı ile dikkat çekmiştir.

Oktay KERESTECİ-Yardımcı Koreograf

1959 yılında İstanbul’da doğan Keresteci, 1979 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olmuştur. Aynı yıl İstanbul Devlet Opera ve Balesi kadrosuna girmiştir. O zamandan bugüne kadar İstanbul Devlet Balesi’ndeki bale eserlerinin başrollerini üstlenmiştir. Turkuaz modern dans topluluğunda çalıştırıcılık yapmış, sonrasında topluluğun sanat yönetmeni yardımcısı olmuştur. Bir dönem İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde “bale başöğretmenliği” görevinde bulunan Keresteci, 1979’dan itibaren yurtiçi ve yurtdışı turnelerine katılmaktadır. Don Kişot Balesi’ndeki “Basil” rolündeki performansı ile Rusya’ya davet edilmiştir. Amerika’daki Kanuni Sultan Süleyman Sergisi çerçevesinde sahnelenen Hürrem Sultan Balesi’ndeki “Kanuni” rolüyle büyük başarılar kazanan Keresteci, halen Yıldız Teknik Üniversitesi Modern Dans Bölümü’nde klasik bale hocalığı yapmaktadır.

1 Yorum

  1. Mükemmel müzikler,olaganüstü dans…4 Temmuzda Mercan Dede ile Pariste açık hava gösterisi yapıcaklar, sabırsızlıkla bekliyoruz artık..

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz