Akdeniz’in tüm dillerinde şarkılar söyleyen Savina Yannatou, 40 şarkısıyla cafrande.org’ta


Bugünden sonraki yaşamınızda yer edecek bazı ‘ilk”ler cafrande.org’ta
16 Mart 1959 Atina doğumlu olan Yunanlı sanatçı Savina Yannatou (Σαβίνα Γιαννάτου), Yunanistanda aldığı Konservatuvar eğitimden sonra Lonra’da müzik ve tiyatro konusunda önemli bir isim olarak bilinen ’Guildhall School of Music and Drama’ da eğitimini sürdürdü.  Savina ve grubu genel olarak Balkanlar ve çevresindeki halk şarkılarını farklı vokal tekniği ve deneysel düzenlemelerle yeniden yorumluyor.

Tarz olarak klasik caz ve Avant-garde müzik türlerine yakınlığı ile bilinen sanatçı, mahmur, melankolik renkte bir ses sahip. Repertuarını ise ağırlıklı olarak Rönesans ve Barok dönemi şarkılarından veya benzerlerinden seçiyor. Yannatou, 1 Ekim 2005’te İtalya’da verilen ‘Uluslararası Marta Carta Ödülleri’nde En İyi Sanatçı  seçilen Savina Yannatou,  doğu makamları ile batı sound’unu buluştururken, Bizans şarkılarından, Akdeniz’in geleneksel polifonik müziklerine ve caza uzanıyor. Akdeniz’in tüm dillerinde şarkılar söyleyen Yannatou’ya konserinde eşlik edecek olan ‘Primavera en Salonico’ grubu, ise 150’nin üzerinde CD çalışmasına katılmış, her biri enstrümanında virtüöz kabul edilen müzisyenlerden oluşuyor.

[youlist pid=”PLO8cBIjqvfO0wBptifSqmJx028H_5jC5O”]
Başlamak ve sonraki şarkıya geçmek için >| şarkı seçmek için [>] işaretine basınız.
Savina Yannatou’nun daha önce yayınladığımıze ‘Bir Diğer Şarkı/ Song Of An Other’ albümünü dinlemek için burayı yukarıda tıklayınız.

Savina Yannatou, Manos Hacidakisin şarkılarını yorumlayarak başladığı günlerde çıkarttığı ‘Is King Alexander Alive?’ albümünün ardından, ‘Traditional Lullabies'(Geleneksel Ninniler) albümünü ve kendi bestelerinden oluşan ‘Rosa das Rosas’ ve ‘Dreams of the Mermaid'(Denizkızının Düşleri) albümlerini yayınlayan sanatçı, Hacıdakisin bestelerinden oluşan ‘Pao Na Po Sto Synnefo’, ‘Spring in Salonico’ (Selanik’te Bahar – Sefarad şarkıları), ‘Songs of the Mediterranean'(Akdeniz Şarkıları), ‘Virgin Maries of the World'(Dünyanın Bakire Meryemleri) albümleri ile ününü Avrupa sınırları ötesine taşıdı, katıldığı WOMAD festivallerinde büyük başarı kazandı. ‘Terra Nostra’ adlı albümü ile dünya müziğindeki konumunu güçlendiren sanatçı, 2005 Mart’ında ‘Sumiglia’ adlı yeni albümünü yayınladıktan sonra çıktığı Amerika turnesinde büyük başarı elde etti.

Albümleri

* Edo Lillipouli, 1980-81
* Sabotage, 1981
* Karyotakis 1982
* To ’62 tou Manos Hadjidakis, 1983
* Nanourismata1985
* Aniksi sti Saloniki, 1992
* Anapnoes, 1997
* Tragoudia tis Mesogiou, 1998
* Panayi ves tou Kosmou, 1999
* Rosa das Rosa, 2000-2001
* Terra nostra 2002
* Pao na po sto synnefo Manos Hadjidakis, 2002
* Sumiglia, 2005
* Songs of an Other, 2008

5 Yorumlar

  1. boyle guzel ve kaliteli bir site hazirladiginiz icin emegi gecen herkese tesekkur ederim

  2. neredeyse bütün zamanımı çaldığınız için şikayetçiyim sizden:) elinize sağlık çok güzel bir site

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz