Arax Müzik Grubu “La Brise” Albümü ve Sevilen Şarkıları

Geleneksel Ermeni enstrümanları ile müzik yapan bir grup  olan Arax, başta melodiler ve daha sonra her bir şarkı onların ellerinde ve nefeslerinde başka bir şeye  dönüyor.

Aşağıdan grubun tanıtım kaydını seyredebilir “La Brise”  adlı albümü dinleyebilirsiniz.


 Oynatma listesi seçeneğinden dinlemek istediğiniz şarkıyı seçebilirsiniz.


Arax ve La Brise  albüm tanıtım kaydı (video).

15 Yorumlar

  1. hepsi ayrı bir renk ayrı bir koku ayrı tat ayrı bir ışık ayrı bir güzellik ayrı bir çiçek ayrı bir insan ayrı bir ateş ayrı bir hava ,su ,torak ve yaşama dair ne varsa güzel olan müziğiklerin içinde sitedeki arkadaşları tşk ellerine sağlık ve gerçek sanatçılara yürekten umutlu ve mavi bir gülümseme ve teşekürler

  2. Zozan arkadaşımız bize söyleyecek söz bırakmamış ki …
    Bu güzel tınıları bize dinleme fırsatı verdikleri için site yöneticilerine sonsuz teşekküler…

  3. elfin arkadaşım inan bu müzikler için söylenecek daha çok şey var ama senin duygularınıda tercüme etmiş oldum :)) bu müziklerin içinde insanda olan hasret var ben dinletikçe içimde bir hasret çoğalıyor ve güzel bir dünya kuruyorum sonrada kurduğum dünyayı yaşayabilmek için mücadele etmeye başlalıyorum bu müziklerde papatyanın baharda açışı var kelebeğin papatyaya söyleyemediği sevdası var (hasret) kardelenin karların arasında inatla onurla açışı var bir annenin evledına duyduğu sevdası var kafesteki kuşun özgürlüğüne kavuşabilmesi için verdiği çabası , sesi , ötüşü var.gellek spas arax teşekürler

  4. Erzerumi Shoror müziğini dinleyince aklıma Hilmi Yarayıcı’nın “sürgün” albümündeki aynı ismi taşıyan türküsü geldi. Bulursanız dinlemenizi tavsiye ediyorum. Sözler de müzik gibi yüreğimize hitap ediyor.

  5. insanları dil ırk ayrım gözetmeden ortaya çıkaran tek şey müziktir.varolsun müzik.bedenimin dili.yüreğimin anlamı

  6. SEVGİLİ CAFRANDE GÖNÜLLÜLERİ,BİR SÜRE SİZDEN UZAK KALDIK SANIRIM VİRÜS SORUNU HALLEDİLDİ.TEKRAR BULUŞMANIN VE DİLLERİN GÜZELLİĞİ ADINA SİZLERİ SELAMLARIM.

    Merhaba Mahmut
    Evet sorun çözüldü. Teşekkürler
    selamlar

  7. Ne mükemmel bir müzik bu,Cafrande sayesinde dinliyor ve ögreniyorum bu grubu….Teşşekkür ediyorum. ılda simonıan ı ayrıca tavsiye ederım…

  8. Yaşasın dünya halklarının kardeşliği… Ermeni-Türk kardeştir, ayırmak isteyen kalleştir!
    Müzik, evrenselliğini bir kez de bu sitede kanıtlamıştır. Emeği geçenlere teşekkürler.

  9. Bu benim şu sıradalar en sevdiğim şarkı Erzerumi Shoror, yani Erzurum sallanması, öyle ki üstüne daha güzelini bulup koyamıyorum, dinleyecek daha güzel birşey bulamıyorum, müptelası oldum.O kadar Anadolulu o kadar bizden ki..Sanki RNAlarımda vardı da ben bir yerlerden hatırlıyorum.Bir Dejavu yaşıyorum. Oysa Türküm. Tüylerimi diken diken ediyor, içimdeki en temiz ve sevgi dolu duyguları çıkarıyor, kendimi çocuk kadar mutlu ve güvende hissediyorum.Ne olur bu topraklara artık huzur ve barış gelse. Ne olur ha? Kısacık ömrümüzü bu kavgalarla mı geçireceğiz. Neyin kavgasını yapıyoruz, herkese yetecek kadar ekmeğimiz aşımız var. Azıcık aşımız kaygısız başımız olsun yeter ki. Neden bu kavga ve kin. Türk halkının suçu ne günahı ne? Ermeniler bizi kötülemeyi bıraksın artık. Kürtler de bu mağduriyet psikoljisinden kurtulsun. Lütfen artık güzel günlere yelken açalım.

  10. ben sana bu konuda katılmıyorum sedat heval insanları birbirinden ayıran çok ama çok zenginlikler ve kültürler vardır bunlardan biride ermeni kardeşlerimdir hani t.c onlara vahşet uygulamasaydı soy kırım yapmasaydı kendi coğrafıyasında yaşasalardı kalanlarıda sürgün etmeseydi dağlara kaçanları peşlerinde gidipte yalalayıpta kurşuna dizmeseydi tek din tek dil tek bayrak tek insan tek kültür tek renk ve benim istediğim insan olacaksın şovensitini dayatmasaydı sen sen değilde ben olacaksın demeseydi şimdide kürtlere aynı soykırım sistemini dayatıyor ama boşuna bütün halk uyanmış ve din dil ırk mezhep gözetmeksizin herkes kardeş ve halk bunun bilincinde ama sisten bozuk teklemeye devam ediyor bu böyle gitmez özgüürlük halkındır elbet bir gün herkes özgür olacaktır halk bir okyanustur hiç bir güç onu durduramaz yaşasın halkların kardeşliği

  11. zamanlarüstü birşey bu,sanki biraz buğday,biraz kır çiçeği,biraz gece,biraz karanlık.sanki sanki Erivan’da cennet.Ah Hrant,ah anadolunun kadim evladı,acınla tutun bana,elbet yeşerecek umut.

  12. mükemmel bir duygu sarmalında oluyor insan,kültürel yaşanmışlıkları ve acıları bir olan halkların müziklerininde insanlarda bıraktığı ve yaşattığı duygular bir dir..

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz