Flamenko gitarla, Hint tablasının buluşması: Curandero – Aras Eylül 23, 2008
Posted by cafrande.org in : Diğer Müzikler - Dünyadan Sesler , trackback
- 
Aras, gitarın en kıvrak kullanıldığı müzik türlerinden biri olarak flamenko müziğinin Hint tablasının buluşması sonucu ortaya çıkan etkileyici bir çalışma. İki enstrümanın birleşiminden ortaya yeni ve etkileyici bir ses ortaya çıkmış.
Curandero “iyileştirici, halk doktoru” gibi anlamlara gelen bir kelime. Bu güçlü imgeyi, iki köklü kültürün müziğini dengeli bir şekilde buluşturabilir düşüncesiyle kendilerine grup ismi olarak seçmiş Miguel Espinoza (gitar) ve Ty Burhoe (tabla). Bu arada dinlemeden önce Ty Burhoe, tabla konusunda dünyanın en iyi isimlerinden biri kabul edilen Zakir Hüseyin’in öğrencisi olduğunu hatırlatalım.
Grubun 1997 yılında çıkardığı bu albümün ilk iki parçası oldukça uzun ve yoğunluklu olarak etnik izler taşıyor. Sonrası eserler daha modern. Zamanı kısıtlı olanlar için kısa bir not: 3. parça, “Segue” ve albüme ismini veren 6. parça, “Aras”ı dinlemeden geçmeyiniz.
Toplam okunma (5888) Bugün(1) Son okunma tarihi (03 September 2010)
.Bu içeriği google rastgele eklemektedir uygunsuz bağlantıları lütfen bildiriniz.
Kış Bilgisi – Murat Özyaşar | “Biri gelsin ve kurtarsın beni bu yezidi çemberinden”
Tim Rayborn; Doğu Müzikleri Üzerine Çalışan Bir Batılı ve Seçilmiş Eserleri
Komünist Manifesto’nun “Manifestoon” adıyla hazırlanan çizgi filmi
Franz Kafka: Çöktüm ve çok geçmeden paramparça oldum
Sadık Gürbüz, Umut ve Yaşam Türküleri’yle cafrande.org’ta
Charlie Chaplin: “Aklın İdare Ettiği Bir Dünya İçin Savaşalım”
Savaşın Nedenleri Üzerine – Erich Fromm | Savaşa doğuştan insan yıkıcılığının neden olduğu tezi saçmadır
Savaş Üzerine Albert Einstein ve Sigmund Freud Mektuplaşması
Türkiye’de halen yaşamakta olan 10 Dilde 10 Şarkı “Anlat” albümü
Hırant’ı nasıl Fırat’la buluşturduk – Mehmet Ulusoy
Yorumlar»
çok dertli çalıyor…