Dinci Sermaye Ülker, LAİK Cumhuriyet Gazetesine Sponsor Oldu

Son dönemde yeni bir imaj atağı başlatan  yeşil sermayenin islamcı tüketicinin vazgeçilmez markası Ülker, bu imajından kurtulmak ve satış alanını genişletmek için yeni bir strateji geliştirdi. Yıllardır muhafazakar çevrelerin markası olarak bilinen Ülker,  daha fazla para kazanmak  için reklam politikalarını  değiştirdi.  İlk atağı da “sözde” laikliğin savunucusu olan Cumhuriyet gazetesinin spor sayfasına sponsor olmak oldu. Söz konusu laiklik olunca önceliği kimseye bırakmayan gazete geçtiğimiz yıl Nato karşıtı bir bildiriyi – ücretli olmasına rağmen-   yayınlamamıştı.


Serbest  piyasanın  ahlaksız ilkesizliği

Geçtiğimiz aylarda Gülen Cemaati tarafından organize edilen “6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları”na organizasyon yetkililerinden teklif gelmesine rağmen sponsor olmayan Ülker, son olarak Cumhuriyet Gazetesi’nin spor ekine sponsor oldu. Muhafazakar kesimin takip etmediği Cumhuriyet Gazetesi’nin spor ekine verilen sponsorluk desteği, televizyonlarda yayınlanan ‘gizli reklam’ uygulamasını çağrıştırıyor. Ana gazeteye reklam vermek yerine, spor ekine sponsor olan Ülker’in Cola Turka markası, bu yolla ‘Biz İslamcı değiliz’ mesajını da veriyor. Ülker markasının sadık tüketici kesimi ise, özellikle dini değerler konusundaki yayınları nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi’ne mesafeli. Reklamın, az tirajlı Cumhuriyet Gazetesi’nin spor ekine verilmesi ise, hem muhafazakar kesimin dikkatini çekmeyecek olması, hem de mesaj verilmek istendiği kesime ulaşacağı için en etkili yol olarak dikkat çekiyor.

Daha çok kar için strateji ve yeni bir imaj

Ülker’in bu stratejisi, ‘askeri kantinlere giremeyen muhafazakar marka’ imajını yıkmak için henüz yeterli olmadı. Diğer yandan, markanın sadık kullanıcıları da Ülker konusundaki sadakatini kararlı bir biçimde sürdürmeye devam ediyor.  Yeni imaj için yoğun çaba harcayan Ülker, geçtiğimiz aylarda da Cumhuriyet Gazetesi’ne tam sayfa ilan vermişti.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz