jump to navigation

Koma Gulen Xerzan ve “Sonde Me/ Yeminimiz” albümü Kasım 1, 2009

Posted by cafrande.org in : Kürtçe Müzik Klip - Kurdish Music video , trackback


Grup çalışmalarına amatör olarak 1989 da İstanbul da başlar bir süre sonra Koma Gulen Xerzan adını alır. ilk albüm çalışmalarına başladığı 1993 yılında MKM’ye katılma kararı alınır… 1994’ te ilk albümü ”Jı Bir Nabın” albümünü dinleyicisine ulaştırır ve ardından turnelere çıkar. Türkiyenin bir çok yerinde konserler verir. 1998 yılında “Sonde Me” adlı ikinci albümünü, sonrasında ise “Rûkena min”adlı üçüncü albümünü çıkarır.

musicwebtown.com

İngiltere, Hollanda, Almanya, Gürcistan, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve Ermenistan gibi ülkelerde çeşitli dinleti ve söyleşiler gerçekleştirir.
Grup sanatsal aktivitesini ifade ederken iletişim araçlarını ellerinde bulunduran egemen güçlerin kültürel hegemonyasına karşı ulusal öğeleri de içinde barındıran bilinçli bir üretimi amaçlıyor.

Albümdeki Şarkılar: 1. Xeribi 2. Şere Giredayi 3. Dare 4. Delal 5. Avyane 6. Rüvi 7. Helimê 8. Rêzan 9. Mizgin 10. Sonda Me

Toplam okunma (12005) Bugün(1) Son okunma tarihi (09 February 2010)

.Bu içeriği google rastgele eklemektedir uygunsuz bağlantıları lütfen bildiriniz.

  • Share/Bookmark

Benzer konular

Yorumlar»

1. m.halid - 04 Kasım 2009

bu sitenin kurucalrını tebrik ederim… çok güzel bir site