Munzur Kültür Festivali: Seyit Rıza, Ahmed Arif, Hrant Dink ve Memed Uzun anısına

Munzur kültür ve doğa festivali 31 Temmuz’da Başlıyor Dört gün sürecek 8. Munzur Kültür ve Doğa Festivali Seyit Rıza, Ahmed Arif, Hrant Dink, Memed Uzun anılıyor. Programda yazar ve gazetecilerin katılacağı, siyaset, anayasa, kadın, dil ve toplum konulu paneller, konserler, gösteriler var.
Bu yıl sekizincisi yapılacak olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali, 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Dört gün sürecek olan festival, her gün sırasıyla Seyit Rıza, Ahmed Arif, Hrant Dink ve Memed Uzun’a adanacak.
Sunuculuğunu Aşık Berbati ve Esin Yalçın’ın yapacağı festivale yazar ve gazetecilerden davet edilecek bazı isimler ise şöyle:

Ahmet Altan(?), Ahmet İnsel, Ahmet Hakan(?), Can Dündar, Yasemin Çongar, Ferai Tınç, Perihan Mağden, Hasan Cemal, Celal Başlangıç ve Ece Temelkuran.

Festivalde “Anayasa ve Demokrasi”, “Dil ve İnsan”,”Türkiye’de Alevilik”, “Dersimliler Dersim Sorunlarını Tartışıyor” konulu panellerin yanı sıra “Kadın-Siyaset-Toplum” başlıklı söyleşiler de yapılacak.

Agire Jiyan, İlkay Akkaya, Efkan Şeşen, Mehmet Atlı, Civan Haco, Ferhat Tunç, Mor ve Ötesi, Yaşar Kurt gibi isimler ve yerel grupların verecekleri konserler, Yılmaz Odabaşı, Şükrü Erbaş, Bejan Matur, Hicri İzgören’den şiir dinletileri, dans ve tiyatro gösterileriyle festival zengin bir içerik sunuyor.

Çevre ödülleri ilk kez veriliyor
İlk kez çevre ödüllerinin verileceği 8. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Aziz Nesin’in “Hadi Öldürsene Canikom” adlı oyunuyla, Dostlar Tiyatrosu Genco Erkal’ın yazıp yönettiği “Sivas ’93” adlı oyunla katılacaklar.

Belgesel, film ve tiyatro gösterilerinin yanısıra etkinliklerde “Dansın Sesi ‘Arp’ın Nefesi” adlı dans gösterisiyle Tara Jaff da yer alacak.

 

Festival programı

31 Temmuz Perşembe:

Açılış töreninin yapılacağı ilk gün, Munzur sahnesi’nde KATRE konseri (Dersimli konservatuar öğrencilerinin müzik grubu)
Ertan Tekin-Suren Asaduryan’dan duduk dinletisi ve Agıre Jiyan, İlkay Akaya, Efkan Şeşen, Mehmet Atlı ve yerel grupların sahne alacağı stadyum konserleriyle devam edecek.

1 Ağustos Cuma:

Zazaki, Kurmanci ve Türkçe dillerinde, Yılmaz Odabaşı, Şükrü Erbaş, Bejan Matur, Hicri İzgören’den şiir dinletilerinin yer aldığı ikinci gün, Kışla iç bahçesinde tiyatro gösterileri, “Anayasa ve demokrasi” başlıklı panel ve Munzur sahnesi’nde, Zeynel Kahraman, Sılo Qız, Dengbej, Stadyumda, Vardiya Müzik Topluluğu, Yaşar Kurt, Erdal Bayrakoğlu, Ahenk, Ozan Rençber konserleri gerçekleşecek.

2 Ağustos Cumartesi:

Haman Avad ve Jana Seyda’dan şiir dinletilerinin yer aldığı üçüncü gün, Kışla iç bahçesinde dans gösterileri ve söyleşiler
“Çevre Sorunları” adlı panel, Munzur sahnesi’nde (Frik Dede ve Hüseyin Doğanay anısına) Cemil Koçgün, Necati Tayam-Mehmet Çetin, BerAvBa bağlama grubu’nun konseri ve Grup Munzur, Civan Haco, Ferhat Tunç,İnti ilimani veya Goran Bregoviç, Kibar Aslan’ın sahne alacağı stadyum konseri verilecek.

3 Ağustos Pazar:

Söyleşiler ve “Dil ve İnsan” konulu panelin gerçekleşeceği son gün, Munzur sahnesi’nde Erdal Erzincan-Kayhan Kalhor-Dengbej’den kaval ve dans üçlemesi ve stadyumda Rojda, Emekçi, Grup Yorum, Ali Baran, Nurettin Güleç Mor ve Ötesi, Zuhal Olcay veya Moğollar’ın konserleriyle devam edecek.

 

2 Yorumlar

  1. bence inanılmaz bir festival olur bende orda olmayı çok istiyorum böyle bir festivali kaçırmak en büyük aptallık olur benim için inşallah gelirim

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz