Kürtçe Hip Hop, Serhado Sevilen Şarkılarıyla cafrande.org’ta

serhado
1984 yılında İsveç’in başkenti Stocholm’de dünyaya gelen Serhado, aslen Mardin’in Midyatlı. Ailesi 1970 yılından beri İsveç’te yaşamakta olan sanatçı küçük yaşta babasını yitirir.
6-7 yaşlarında hip hop müziği dinlemeye başlayan Serhado, Kris Kros adlı hip hop grubu ile tanışır. 13 yaşında hip hop şarkı söylemeye karar verir. Başlangıçta Kürtçe söylemeyi başaramayacağından korkarak başka dillerde söyler, ancak daha sonra kendi dilinde şarkı sözleri yazıp söylemeye başlar.


Sonraki şarkıya geçmek için >| şarkı seçmek için [>] işaretine basınız.

Sanatçının ilk albümü “Xewna Jiyan”’ 2007 yılında çıktı. Hip Hop’çu kendi şarkılarını kendisi yazmalı diyen Serhado 12 şarkıdan oluşan albümün bütün sözleri ait.  Albümünde kendisine eşlik eden Xero Abbas, Hesen Şerif, Beytocan, Xeliya Şeker, Dilava Bingöl ve Sidar Yiğit var. Serhado: “şarkı sözlerim gönlümden ve aklımdan geçenleri ifade ediyor. Bunlar Aşk, yaşam ve mücadele içerikli sözlerdir” diyor.

Serhado, amacını kendi müziği ile mücade ederek Kürt diline Hip Hop’u kazandırmak olduğunu belirtiyor ve “Ben dilimizin her alanda kullanılmasını istiyorum” diyor.

Xewna Jiyan, Albümdeki Şarkılar, Vêxistin, Xewna Jiyan, Ev Çi Ye?, Lo Dilo, Yadê, Nabînim, Ez Hatim, Şerê Hundirê Min, Çima Çima, Xerîbîyê, Gûlen Gulistanê, Dilan

Seçki içeriği
Serhedo – Dilan
Serhedo u Rotinda – ToLhiLdan
Serhedo – Ez hatim
Serhedo – Tene Ma
Serhedo – Ev ci ye
Serhedo – Pera
Serhedo – Yade
Serhedo – Xeribiye
Serhedo – Xewna jiyan
Serhedo – Ez Nizanim
Serhedo – Cima
Serhedo – Vexistin
Serhedo – Em Kece Kurdanin
Serhedo – Nabinim
Hozan Serhet u Serhedo – Ez Kurdıstanım
Beytocan u Serhedo – Lo Dılo
Serhedo – Zimane Kurdi

4 Yorumlar

  1. serhado tu çavani ezte pır hejdıkım dengete pır haşe selam hewal bonate

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz